2010-11-02

Egyszerű vaníliás csokoládébrûlée vagy sült mousse


Legyen brûlée vagy sült mousse, nálam mindegyik nyerő.
A mousse előnye, hogy hamarabb megsül, könnyedebb, míg a brûlée tömörebb állagú.




Hozzávalók 8 személyre

6 dl tejszín (cukrozatlan)
120 g étcsokoládé (min. 60%-os)
4 db tojás
1 db vaníliarúd (belseje kikaparva)

Elkészítés

1 Keverjük fel a tojásokat a tejszínben, adjuk hozzá vanília kikapart magjait és magát a héjat is. Tördeljük bele a csokoládét, majd főzzük össze állandó kevergetés mellett, de ne hagyjuk forrni, nehogy a tojás kicsapódjon.

2 Öntsük a krémet a felfújtas tálkákba, majd 160°-os sütőben - a középső rácson - süssük 35 percig ha mousse-t, vagy 55 percig ha inkább brûlée állagút szeretnénk.

Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni vagy hűstük be.

Megjegyzés: a brûlée-t általában vízzel kültött magasfalú edényben szokás sütni, nekem személy szerint a sima sütés eddig jobban bejött. (elektromos sütőben)

2 megjegyzés:

Pixie Pie írta...

Hinnye de guszta! Sürgősen be kell szereznem egy felfujtas pohárkakészletet. :)

selectfood írta...

Nekem fehér tálkákra fáj még a fogam, de nem tudom, hogy hová tenném őket. :-(