2011-03-07

Mandulás-mascarponés almatorta rozsos tésztában



Hozzávalók

ízlés szerint sok alma nagylyukú reszelőn lereszelve
őrölt fahéj
nádcukor vagy gyümölcscukor ízlés szerint (nálam 1 ek)
frissen facsart citromlé

350 g világos búzaliszt
150 g rozsliszt
50 g nádcukor
2 db tojás
95 g vaj

135 g mascarpone
100 g „ciklámen színű marcipánpor” (60 g finomra őrölt blansírozott mandula, 30 g nádcukorpor és 10 g céklapor keveréke)


Elkészítés

1 A liszteket keverjük össze, majd a tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát és tegyük félre pihenni.
2 Ezalatt a fahéjjal, citromlével, cukorral ízesített reszelt almát pároljuk meg.
3 Vágjuk le a tészta 2/3-át és nyújtsuk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformába vagy egy tepsibe. Süssük elő 10-15 perc alatt.
4 A párolt almát öntsük az alapra, kenjük rá a marcipánporos mascarpone nagy részét (tegyünk félre belőle egy keveset), ezt fedjük be a méretre nyújtott megmaradt tésztával és kenjük rá  vékony rétegben a maradék mascarponés keveréket. Díszitsük mandulaforgáccsal tetejét.

Süssük készre 180°-os sütőben. (kb. 45 perc alatt)

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Nagyon jóra sikeredett. Gratulálok!

Selectfood írta...

Köszönöm! :o)