2010-08-02

Kapros kecsketúróval töltött haltekercsek




Hozzávalók 4személyre

1 kg fagyasztott halfilé (hekk/tőkehal)
ez 800 g súlyú lesz kiolvasztva
200 g kecsketúró
2 ek finomra aprított snidling +annyi hosszú szál, ahány haltekercset készítünk
1 ek kapor
(só)
frissen őrölt színes bors
kapribogyó
olívaolaj



Elkészítés

1. A kecsketúrót 1-2 ek olívaolajjal, 2 ek snidlinggel és 1 ek kaporral dolgozzuk össze.
2. A halfilékről itassuk le a felesleges vizet. Borsozzuk meg kissé az egyik oldalukat és ha nem sós a túrónk, akkor finoman meg is sózhatjuk őket. Tekerjük fel és kössük össze a filéket 1-1 szál snidlinggel.
3. Egy jénai tálba sorakoztassuk egymás mellé a tekercseket, majd töltsük meg őket a kikevert kecsketúróval.
Tetejükbe nyomjunk néhány szem capribogyót.
4. 185°-os sütő alsó fokán grillezzük 20 perc alatt készre őket.


Rizibizivel tálaltam.

Tipp: Kapribogyó helyett olívabogyóval, vagy nagyon apró szemű koktélparadicsommal is díszíthetjük a túró tetejét.

Nincsenek megjegyzések: