2010-12-05

Triplahagymás krémleves zöldségcérnával



Ez a gyors hagymaleves kevés hozzávalóból, jól jöhet ha nincs sok időnk főzőcskézni, vagy ha egyszerűen nem tudunk mit kitalálni ebédre.
Vagy csak úgy.
Mert finom.
Extraként 3 fajta hagymával, és hogy ne legyen unalmas; züldségcérnával.


Hozzávalók
4-5 személyre

150 g felaprított újhagyma
130 g fokhagyma
250 g felaprított vöröshagyma
20 g vaj
3 púpozott ek kukoricaliszt
3,5 dl sovány tej
1 l víz
tengeri só
frissen őrölt fehér bors
1 maréknyi aprított petrezselyem és lestyán

1-1 kisebb szál paszternák és sárgarépa julienne-re vágva


Elkészítés

1 A hagymákat pároljuk meg a vajon, majd a besamelmártáshoz hasonlóan hintsük meg a kukoricalisztel, forgassuk össze, húzzuk le a tűzről és apránként keverjük hozzá a tejet. Tegyük vissza a tűzre, öntsük fel a vízzel, és ízesítsük.

2 Néhány perc alatt főzzük puhára a hagymákat és botmixerrel dolgozzuk simára, végül dobjuk bele a julienne-re vágott zöldségeket, és további 1-2 perc alatt fejezzük be a főzést.

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Hagymát is hagymával ...