2009-10-07

Lasagne al forno / Húsos lasagna




Hozzávalók

1 doboz lasagne
besamelmártás 5 dl tejből
bolognai ragu
tengeri só
1 ek olívaolaj
1-2 ek vaj
frissen reszelt parmezán


Elkészítés

1 Készítsük el a bolognai ragut, majd a besamelmártást is, amit ízesítsünk sóval és frissen őrölt fekete borssal.
2 A lasagna felépítése következik: vajazzunk ki egy magas falú jénait vagy agyagtálat. Fektessünk le egy réteg tésztát, tegyünk rá a besamelmártásból, aztán a bolognai raguból. Szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal. Ismét a tészta következik, rá a mártás. Folytassuk addig az építést amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Legfelülre tészta kerül a maradék besamellel megkenve és parmezánnal megszórva.
Végül tegyünk néhány mogyorónyi vajat a lasagnára.
3 200º-os előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.


Megjegyzés: A 2. pontban leírt tésztafőzés nem is szükséges, ha elegendő szósszal készítjük a lasagnét, de ne felejtsük el hogy az meg fog nőni”, ezért ne pakoljuk meg teljesen a tálat amiben sütjük.

Tipp: Jól illik hozzá (öntet nélküli) friss fejes saláta.

Nincsenek megjegyzések: