2009-10-11

Szűzpecsenye gombával, rozmaringos burgonyával sütve


Hozzávalók

2 db sertés szűzpecsenye
gomba
burgonya
tengeri só
frissen őrölt borskeverék
friss rozmaring
snidling
olívaolaj


Elkészítés

1 Mossuk meg a húst, szabadítsuk meg a zsírtól ha van rajta, sózzuk, borsozzuk. Tisztítsuk meg a gombát, daraboljuk fel, a burgonyát úgyszintén megtisztítjuk, hámozzuk, felkozkázzuk.
2 Fektessük a húst egy tepsibe 2ek olívaolajjal meglocsolva és tegyük 5 percre 200º-os előmelegített sütőbe. Az idő letelte után, vegyük ki, rendezzük el mellette a kissé megsózott zöldségeket, szórjuk meg a megtisztított zöldfűszerekkel.
3 Vegyük vissza a hőfokot 180º-ra, tegyük vissza a tepsit lefedés nélkül a sütő középső fokozatára és süssük készre kb. 40 perc alatt.


Megjegyzés: Az elkészítéshez nem kell több zsiradékot használni, hiszen a hús és a gomba is levet fog ereszteni,ezáltal nem ég vagy inkább nem fog odasülni az étel.

Nincsenek megjegyzések: