2009-12-16

Olívás-fetasajtos muffin


Hozzávalók
12db muffinhoz

25 dkg liszt
2,5 dl tej
50 g vaj
100 g feta sajt
200 g olajbogyó
3 kk élesztőpor
1db tojás
aprított rozmaring ízlés szerint (lehet szárított is)


Elkészítés

1. A lisztet keverjük el az élesztőporral.
2. Verjük fel a tojást az olvasztott vajjal és keverjük a lisztes keverékhez. Öntsük hozzá a tejet, dobjuk rá a felkockázott sajtot, az apróra darabolt olívabogyókat és a rozmaringot. Óvatosan vegyítsük jól el az összetevőket.
3. 2 kanál segítségével osszuk el a masszát muffinsütőbe vagy papírkosarkákba, tetejükre nyomjunk egy-egy félbevágott olívabogyót és 190º-os sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések: