2010-03-05

Részeges grillkakas



Hozzávalók

1 db kakas (vagy más szárnyashús)
2,5 dl sör
3 db szerecsendióvirág
2-2-2 db zsályalevélből, petrezselyemzöldből és kakukkfűből álló fűszercsomó
tengeri só
frissen őrölt színes bors
2db vérnarancs
olívaolaj


Elkészítés

1 A kakast kívül-belül sóztam, borsoztam, a fűszercsomót, szerecsendióvirágot és az egyik vérnarancsot félbevágva a belsejébe tettem.
2 Beledörzsöltem az olívaolajat, nyakon öntöttem a sörrel, mellédobtam a másik vérnarancsot egészben és lefedve 3 órán keresztül sütöttem 190º-on.
3 Végül pedig ugyancsak a sütőben, lefedés nélkül 15-20 percig 200º-on pirosra grilleztem.

Megjegyzés: Párolt fehér rizst és paradicsomos-mozarellás natúr rucolasalátát kínáltam hozzá.
Ugyanezzel az ízesítéssel csirkéből vagy tyúkból is el fogom készíteni, de sütés helyett majd csak grillezem.

Nincsenek megjegyzések: