2010-03-30

Medvehagymapesto




Hozzávalók

medvehagyma
frissen reszelt parmezán
fenyőmag
extra szűz olívaolaj


A hozzávalókat egyszerűen aprítógépben dolgozzunk jól össze.
Mennyiségileg 1 rész medvehagymához ugyanannyi olívaolajat, 1/2 rész parmezánt és 1/2 rész fenyőmagot használjunk fel. Vagy csak úgy, szemmértékre.
Ízlés szerint sózni, borsozni is lehet.


Megjegyzés: A kevésbé intenzív íz eléréséhez a medvehagymát egy pillanatra forró vízbe is márthatjuk felhasználás előtt.
Én most nyersen készítettem, méregetés nélkül és sütni való húsra kentem.

Tipp: Nincs még tapasztalatom az eltarthatóságáról de úgy gondolom, hogy elég sokáig eláll a hűtőben. 
Fenyőmag helyett dióval való házasítás sem lehet rossz választás.

Fogyasszuk sült húsokhoz, tésztához, pirítósra kenve, bármilyen formában!

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Szuper :) Tegnap szereztem a piacon medvehagymát egy részéből én is pestót terveztem - csak épp dióval :)