2011-04-21

Sárgarépaágyon sült tavaszias aranydurbincs







Újra aranydurbincs és újra (vagy még mindig?) medvehagyma.
Mit is mondhatnék? Finom, egyszerűen elkészíthető, egészséges. Mi még nem unjuk egyiket sem.


Hozzávalók
2 személyre

2 db konyhakész aranydurbincs
10 nagyobb levél medvehagyma felaprítva, plusz 2 nagyobb levél egészben hagyva
kb. 20 szál snidling felaprítva
2 db kisebb biovérnarancs, az felszeletelve és héjától megszabadítva, a másik héja lereszelve és leve kifacsarva
2-3 szál sárgarépa kb. 2 cm-es vékony csíkokra vágva
olívaolaj
tengeri só, frissen őrölt fekete bors


Elkészítés
1 A halakat kívül-belül sózzuk és borsozzuk meg, tegyünk a belső üregükbe vérnarancskarikákat, az aprított snidlinget keverjük össze a medvehagymával, majd ebből a keverékből is töltsünk a halak belsejébe, továbbá vonjuk be vele a halakat kívűlről is.

2 A sárgarépa nagy részét oszlassuk el egyenletesen egy jénai tálba, fektessünk rá 2 db nagyobb medvehagymalevelet, erre pedig a halakat. A tetejükre tegyük a megmaradt sárgarépát és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és a vérnarancs levével.

3 35-40 perc alatt 175°-os süssük készre a halakat, a sütési idő befejezte felé kapcsoljuk át grillfunkcióra a sütőt.


Köretjavaslat: párolt  fehér rizs

Nincsenek megjegyzések: