2011-04-05

Aranydurbincs zöld kabátban



Megint egy ízletes sült durbincs. Ezúttal tavaszi zöld kabátban, de szokás szerint egyszerűen elkészítve. Nem is igazi recept, inkább csak egy jó ötlet sült halra és medvehagyma felhasználására, ami durbincs helyett lehet más egész hal vagy halfilé, pl.: tőkehal vagy hekk is.


Hozzávalók

személyenként 1-1 konyhakész aranydurbincs
medvehagyma és petrezselyem, nagyjából egyenlő arányban
fenyőmag
fekete kömény
facsarásnyi citrom leve
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj

Köretjavaslat: párolt rizs


Elkészítés

A medvehagymát, petrezselymet vágjuk fel durvára, tegyünk aprítógépbe egy-két evőkanálnyi fenyőmaggal, kevés citromlével és olívaolajjal. Aprítsuk finomra.
A konyhakész halat irdaljuk be, sózzuk, borsozzuk meg és vonjuk be kívül-belül a zöld pasztába. Hintsük meg fekete köménnyel, fektessük őket egy hőálló tálba, löttyintsünk alá egy kevés olívaolajat és 180°-os sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre a halakat. A sülési idő vége felé - ha rendelkezésünkre áll - kapcsoljuk át a sütőt grillfunkcióra.


Megjegyzés: A sütési idő haltól függően változhat.

1 megjegyzés:

Selectfood írta...

Thank you so much, Paula! It's very kind from you. :D