2011-04-30

Select food a KétkerÉtkem jövő heti terítékén!



a képek forrása a KétkerÉtkem Facebook oldala


Budapest első kerékpáros ételszállító vállalkozása a KétkerÉtkem, létrehozója és egyben vezetője pedig egy kedves, ügyes és környezetbarát fiatal lány: Sinkó Bori. Ő és lelkes csapata nem csak hogy kerékpáron, az időjárás viszontagságaitól függetlenül szállítják minden hétköznap a finom és változatos ebédet, hanem más módon is példát mutatnak környezettudatosságból. Minden nap frissen szerzik be az alapanyagokat a Vásárcsarnokból - természetesen kerékpáron -, emellett a konyhán szelektív hulladékgyűjtést folytatnak, továbbá abban is kitűnnek a többi ételszállító cég közül, hogy ők betétdíjas, visszaváltható dobozokban szállítják az étket.
Ez igazán nem mindennapi megoldás egy ételszállító cégtől, de a KétkerÉtkem bebizonyította, hogy így is lehet!

Hulladéktermelő ételfutárok
Az ételfutárok rengeteg hulladékot gyártanak. Az eldobható dobozok egy része polipropilénből van (PP), aminek a begyűjtése és újrahasznosítása még gyerekcipőben jár. A polisztirolból (PS) készültek még problémásabbak: itt is gond az újrahasznosítás, de a gyártásukkor rákkeltő anyagokat használnak és a hulladékégetőben is ilyen anyagok szabadulnak fel belőlük.
forrás: Humusz


A jó hír, hogy a KétketÉtkem jövő heti menüjén az én receptjeim lesznek terítéken! Főként portugál ételeket válogattunk össze, de más finomságok is helyet kaptak Bori terülj-terülj asztalkáján. A hét rögtön a portugálok nemzeti eledelével, egy tőkehalas étellel indul.
A menü a KétkerÉtkem honlapján érhető el, és a rendeléseket is ugyanitt lehet leadni. További infók a Facebookon.

Nincsenek megjegyzések: