2009-09-20

Sült hús cukkinikrémmel


Hozzávalók

sovány sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
olívaolaj
hús- vagy zöldségalaplé (saját készítésű)

frissen őrölt bors
(-burgonya)

Elkészítés

1 Ízlés szerint fűszerezzük be a húst, tegyük egy jénai tálba a burgonyával együtt, locsoljuk meg olívaolajjal és süssük meg.
2 A krémhez szeleteljük fel a megtisztított hagymát, fokhagymát, cukkinit. Kevés olívaolajon pároljuk meg, majd öntsük fel a hús sütésekor keletkezett húslével és annyi alaplével, hogy ne lepje el teljesen a zöldségeket. Főzzük meg, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Nem szükséges külön sűríteni, ha nem túl sok folyadékot használunk hozzá.

Megjegyzés: Szűzpecsenyét sütöttem és barna rizzsel tálaltam, de a hússal együtt sült burgonyával az igazi.

Nincsenek megjegyzések: